Viorica PintiliViorica este pe scena de la 15 ani, absolvind Scoala de Muzica in Chisinau si un master in muzica jazz la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti.

A trecut prin mai multe genuri muzicale pana sa ajunga la jazz, acesta fiind stilul in care se regaseste cel mai bine. Activitatea ei muzicala include Festivalul de Jazz de la Targu Mures (2013) si Sibiu Jazz Fest (2013). A lasat multe zambete pe chipurile celor care au fost la concertele ei, atat in cluburile din Bucuresti, cat si in Cluj, Sibiu, Targu Mures si chiar la Chisinau, in Bulgaria, Cehia si Portugalia.

Printre colaborarile ei intalnim nume ca Liviu Negru, Alexandru Olteanu, Michael Acker, Tavi Scurtu, Paolo Profeti, Dan Nicolau, Ciprian Pop, Pedro Negrescu, Sorin Romanescu.

In 2014 si 2015, a colaborat pentru proiectul “Beatles’n’jazz” cu Cantaloop Band si Cornel Ilie, iar pentru “Elton John plays jazz” a experimentat o noua colaborare cu grupul Cantaloop Band. In cadrul “Stagiunii de jazz” de la Teatrul Act, a facut parte din concertul de muzica braziliana “Oceano”, alaturi de George Natsis, Vlad Popescu si Ciprian Pop.

Viorica face parte si din “3 Circles” – o formula muzicala complexa –, alaturi de Jimmy Cserkesz – chitara si Ati de Chile – percutii. Desi sunt un trio cu experienta in jazz, genul muzical abordat in aceasta formula nu este doar jazz, ci contine armonii funk, neo soul si trip-hop in aranjamente personale.

Vă rugăm să acceptați cookie-urile de marketing pentru a putea rula acest clip video.

Conform legislației nu avem voie să încărcăm clipuri video de la furnizori (YouTube, Vimeo)
care adaugă cookieuri de marketing fără acceptul dumneavoastră explicit.

Acceptul poate conduce la profilarea preferințelor dumneavoastră de către respectivii furnizori.

Surpriza!